LM Wind Power bygger verdens største møllevinge

I februar lancerede LM Wind Power verdens største vindmøllevinge på 73,5 meter, men det er ikke nemt at bygge en vinge, der er lige så lang, som et 24-etagers hus er højt, i glas, lim og træ.

LM Wind Power byggede i 2004 en vinge på 61,5 meter, men overgår nu sig selv med en vinge, der er 73,5 meter lang.

Det gør vingen til den største møllevinge i verden indtil videre. Men det har været en stor opgave for firmaet at udvikle den nye vinge, og der er blevet lagt over 20.000 timer i udvikling af vingen, der skal bygges til firmaet Alstoms nye 6 MW offshore-mølle.

»Vi skal helt op på tæerne, for det er ikke bare at lave vingen 12 meter længere end vores hidtidige vinger. Det er et område, hvor vi har særkendskab, og det har været en stor udfordring, men ekstremt spændende,« forklarer Ben Malefijt, LM Wind Powers Director of Manufacturing Technology.

I LM Wind Powers efterbearbejdningshal i Lunderskov må medarbejderne stå på store platforme for overhovedet at nå hele bredden på de 61,5 meter lange vinger.(Foto: LM Wind Power)

En af de vanskelige opgaver ligger i forlængelse af LM Wind Powers vingedesign. Alle deres vinger har nemlig en såkaldt forkrumning, Forkrumningen tjener til at øge afstanden mellem vingetip og tårn. Det gør en større udbøjning mulig og giver dermed en mere fleksibel vinge.

Men netop forkrumning er svær at lave på LM 73,5P, som den hedder. Her er forkrumningen nemlig på hele 4,5 meter. Sammenlignet har den 'lille' vinge, LM 61,5P, en forkrumning på 2,5 meter.

Vingen går gennem flere test

For at kunne garantere vingens holdbarhed laver LM Wind Power flere test, bl.a. en statisk og en dynamisk test.

I den statiske test fastspændes flere wirer ud over vingen, så man kan bøje vingen til et givent punkt, hvor den skal stå i minimum 10 sekunder. Dette gøres på alle sider af vingen.

LM Wind Power har i forbindelse med den nye vinge måttet udvide deres testbænk, så den nu kan håndtere vinger op til 80 meter, men det har krævet et af de kraftigste betonankre i verden, som kan holde den kæmpe energi, der risikerer at blive frigivet, hvis den store vinge skulle knække.

Vingen gennemgår også en dynamisk test, hvor den bliver sat i svingning i forhold til dens egen frekvens. Dette gøres med vægte placeret forskellige steder på vingen. Vingen skal igennem fem millioner svingninger på kantsiden og efterfølgende fem millioner på flapsiden.

Jo større vingen er, desto lavere er frekvensen, så for en 37,3 meter lang vinge tager testen ca. tre en halv måned, mens det tager et helt år for den 61 meter lange vinge og endnu længere for den nye vinge.

Større hal i Lunderskov

For at kunne håndtere de særligt store vinger har det været nødvendigt, at produktionshallerne i Lunderskov skulle udvides. Det er dog ikke sikkert, at vingerne fremover skal produceres i Danmark. Det kommer nemlig an på, hvor Alstom-møllerne skal opføres.

»Hvis møllerne skal opføres i Kina, er det jo smartere at lægge produktionen der. Det er ikke de her vinger, du fragter over Alperne på lastbil,« forklarer Ben Malefijt.

LM 61,5P har været i produktion siden 2004, og det er det design, som LM 73,5P bygger på, dog er designet opdateret i forbindelse med, at man har finjusteret de aerodynamiske egenskaber af vingen.

Selve opbygningen af vingen er et komposit af glasvæv, resin og en kerne af balsatræ, en træsort, som er meget let, men kan modstå et ekstremt stort tryk uden at ændre struktur. Det er meget lig den måde, hvorpå LM producerer deres andre vinger, men hvordan processen adskiller sig konkret, vil Ben Malefijt ikke afsløre.

»Infusionsprocessen, hvor man 'trækker' resinen ind i formen ved hjælp af undertryk, er noget af det sværeste, men det er her, LM har en særlig kendskab og kundskab. Det er en proces, vi over årene har lært at mestre, men som jeg desværre ikke kan fortælle mere om,« forklarer Ben Malefijt.

Ben Malefijt fremhæver også, at det er ekstremt vigtigt, at der kommer det rette forhold mellem resin og glasfiber. Derfor har LM Wind Power udviklet en transparent form, så de kan se, hvordan resinen bevæger sig under indføringen. Hvis der kommer for lidt resin i blandingen, får man det, der kaldes tørglas, og det giver et produkt, der ikke er stærkt nok. Hvis der kommer for meget, bliver komposittet for tungt.

Alstom forventer, at deres nye 6 MW mølle med LM Wind Powers vinger hovedsageligt skal sælges til Frankrig, England og Nordsøen.

Kommentarer (0)